torsdag 28 juli 2011

Fun City

Makens semester börjar tryta och vi passar på att göra dagsutflykter så länge han är ledig.

Idag bar det av till Varberg och Fun City. Inträdet är 200 riksdaler per person, barn under ett år gratis och barn under 1 meter kostar 40 kronor.

Varje år gör vi samma tur och i ärlighetens namn vet jag inte om det hade blivit av om vi inte alltid har fribiljetterna. Varje ställe blir givetvis vad man gör det till. När det kommer till Fun City så MÅSTE man vara inställd på att det är lite B. Nu behöver ni inte gå i taket om er uppfattning är annorlunda - man FÅR faktiskt tycka olika! ;)

Attraktionerna behöver lite makeover helt enkelt och personalen på alla attraktioner är icke svensktalande. Nu ska man ju iofs inte umgås med personalen, men det hade ju varit trevligt om de kunde svara på enkla frågor eller åtminstone säga hej. Tycker jag, bör ju tilläggas.

Istället för att ruinera oss på "körvakok" man inte direkt vill ha, så brukar vi ta med oss mat. Denna gången baguetter, färdigskivade köttbullar, grönsaker, skivad grillad fläskfilé, salami samt både rödbetssallad, legymsallad och potatissallad. Både godare och framförallt MYCKET BILLIGARE.

Det har dock sin tjusning att åka attraktioner som hade sin sista förbrukningsdag typ innan Jesus lärde sig knyta sina sandaler. Man skriker - helt enkelt för att man är rädd om sitt liv. Inte nog med det. Man behöver inte önska att det inte ska ta slut. Attraktionen alltså! För det gör den inte. De går i EVIGHETER. Inte läge att ångra sig där inte. Men vilken charm! Det gnisslar och låter, musiken är omodern och personalen bara antingen tokler eller är skitgriniga. Bara en sån sak liksom! =)

SOLSTOLARNA är utbytta detta året - thank god! För ett par år sedan klämde jag mig så illa på en av dem, så vi fick 20 fribiljetter för sveda och värk. Och givetvis åkte vi dit även nästa år. Fast det gigantiska blåmärket på låret var kvar läääänge vill jag lova.

Har man då lyckats spara in X antal hundralappar på inträde och mat, så spelar denna familjen bort besparingarna. Allt för att vinna en gigantiskt stor chokladkartong. Vilket vi givetvis aldrig gör!! Vi såg EN familj med en sån kartong. EN!!!! De tillhör säkert personalen!! ;)

Badade gjorde vi iallafall. Hela högen, tro det eller ej. Det stod att temperaturen var 22 grader. Det var det säkert. Allt under 27 grader är svinkallt enligt mig. "Badlandskapet" får helt klart godkänt från mig. Det funkar och det fyller sin funktion. =)

Summa kardemumma! Vi har haft en TREVLIG dag på Fun City. Vädret var alldeles perfekt för detta ändamål. Inte för varmt och inget regn. Inga skador. Och tom. pengar kvar i plånboken vid hemfärd! För att inte tala om det trevliga sällskapet - La Familia (denna gången bestående av Maken, Alexander, Rasmus, Alicia och jag).

Och Fun City! - Vi ses nästa år igen! Då kanske skrindorna är lagade eller utbytta! =)

<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?