tisdag 23 augusti 2011

Ändrade rutiner

Inte ÄNDRADE utan snarare tillkomna rutiner.

Sedan förra terminen har vi i familjen numera lite andra regler. VARJE morgon ses vi i köket 07.00 för gemensam frukost.
Ni som inte har koll riktigt. För er kan jag berätta att mina stora killar, Dennis och Pontus, bor i andra byggnader på tomten (de är 15 och 17 år så socialtjänsten behöver inte ringas). Tidigare har de kommit in och uträttat morgonbehoven och INTE ätit då de föredrar att snooza några tusen gånger. Sen får de RUSA till bussen.

Varje tisdag samt torsdag ska de direkt hem efter skolan. Den tiden ska utnyttjas till skola, städ samt umgänge. Och söndagar ska alla vara hemma senast 16.00 oavsett aktivitet. Vi ska knyta ihop veckan som varit samt förbereda oss samt samtala om veckan som kommer.

Ännu en sak som tillkommit är gällande barnens skolscheman. De ska ramas in! Japp, ni läste rätt. Då har jag som förälder full koll på var de är på dagarna samt vilka ämnen samt tänkbara läxor/prov de har.
Superbra idé om jag får säga det själv! ;)

Regler är till för att följas och rutinerna gör det enklare att hantera vardagen. Alla fungerar lättare ihop och man mår bättre!







1 kommentar:

  1. Låter toppen! Vår familj funkar som allra bäst med rutiner och vi håller för fullt på att strukturera upp alla aktiviteter inför hösten. Tack för inspirationen:-) Hoppas du får en fin dag!

    SvaraRadera

Vad har du på hjärtat?