måndag 8 augusti 2011

Gränna


Lördag och bilen fylldes inför en lördag-söndag på "resande fot". Slutdestination Norrköping och Kolmården.

Vi valde att stanna till i Gränna och sen åka över till Visingsö. Tillbaka till det senare. Nu tar vi Gränna först. =)

Gränna är en SUPERMYSIG stad som tillhör Grevskapet Gränna - Visingsö.

Först stannade vi till för att se hur de tillverkar Polkagrisar. Och givetvis för att köpa några smarriga. Mina favoriter är lakrits och viol! MUMS!
De rödvitrandiga härligheterna började faktiskt tillverkas redan i mitten av 1800-talet av den nyblivna änkan Amalia Eriksson.

Dagen bjöd på härlig sol och vi parkerade bilen i anslutning till färjan. Och i väntan på den kikade vi bort till Rökeriet. Inget inhandlades denna gång eftersom vi inte skulle hem samma dag. Fisk luktar ju som bekant inte jordgubb inte ens samma dag. Så tanken på att ha det i bilen mer än ett dygn till - stannade vid just TANKEN.

Att gå in på baksidan av rökeriet är att rekommendera. Där har de två dammar med fisk i. Man kan köpa mat till fiskarna som man får i en mugg (10:-) och sen kan man roa sig med att mata dem. Kul för barnen om inte annat!

Färjan anlände och vi åkte över. Nästa gång ska vi dock boka. För det är inte kul att få vänta om man inte får plats. =( Nu hade vi ruskig tur - när vi skulle över till Visingsö. Inte tillbaka dock.

230:- kostar turen t/r om man tar bilen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad har du på hjärtat?