måndag 8 augusti 2011

KOLMÅRDEN


Slutdestination för denna weekendtripp samt Makens sista semesterdag var Kolmården. WOW säger jag bara! Så långt över förväntan och värt varenda krona. Dyrt var det dock! Men om man jämför med andra aktivitetsplatser för hela familjen så var det som sagt var värt varenda krona!
Detta blir helt klart svårt att slå!

Vid vår ankomst regnade det. Så vi fick tack och lov köpt regnponchos. Grymt bra sådana bör ju påpekas. 49:-. Och de går att använda igen iom att de är så rejäla och kraftiga. Med följde även en liten påse att förvara de i. Så hädanefter får de följa med i bilen vart vi än åker. Finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder!

Inträdet, 379:- per vuxen och barn 3-12 år 289:-. I detta ingår allt. Dvs entréavgift, Marine show, Delfinshow, karuseller... Ja, rubbet (utom mat då förståss). Hyra skrinda kostar 40:- för den som undrar.

Dock inte till Tropicarium som ligger utanför och inte får missas.
Vi fick ta del av när hajar matades och små söta apor hoppade runt fritt!

Toaletter finns det mängder av på området och de är JÄTTEFRÄSCHA! Personalen är supertrevliga och hjälpsamma. Delfinshowen var SUPER. Vilken upplevelse! Vilken show!

Linbanan - WOW! På 30 minuter uppe i luften får man se och uppleva mer eller mindre hela Kolmårdens djur. Samtidigt som en röst i högtalaren berättar om dem. Mycket bra! Nej, jag menar MER ÄN BRA!



Hela familjen NJÖT av varenda sekund därinne trots att himlen faktiskt öppnade sig ett par gånger under dagen.

Fint, fräscht, modernt, helt och rent! Bättre kan man inte ha det under en familjedag. Regnet gjorde dessutom att vi "bara" var 2000 på området enligt personalen. En "vanlig" sommardag brukar det vara upp till ca. 14 000 (!)

Åt gjorde vi inne på området vid karusellerna. En "Donken"-liknande ställe med helt ok mat. Köpte en cheeseburgarmeny för 69:- (liten riktlinje prismässigt för andra).

Maken passade på att spela på chokladhjul när vi åkte karuseller och vann nu ÄNTLIGEN sin megachokladvinst. Marabou har nu fått lämna ifrån sig drygt 2 kg choklad som vi antagligen kommer svulla i oss det närmaste.




Trötta, mätta. lyckliga och mer än belåtna lämnade vi Norrköping och Kolmården för denna gång.

1 kommentar:

  1. Vad kul att det blev så bra! Jag hoppas på Kolmården nästa år :)

    Ha en fin dag!

    Kram

    SvaraRadera

Vad har du på hjärtat?